"Згадаймо Бахмут, Авдіївку": Боїв за великі міста не минути, але це затягнеться на роки, - Дикий

Російські окупанти повністю руйнують українські міста і села по всій лінії фронту за допомогою авіабомб, проте зараз сили противника зосереджені на Донеччині і хочуть просуватися до великих населених пунктів. Про це заявив військово-політичний оглядач, ветеран російсько-української війни Євген Дикий, передають Патріоти України.

За його словами, деякі населені пункти сьогодні існують лише на карті, адже ЗС РФ не припиняють тактику терору і знищують цілі міста. Наразі ворожі війська намагаються дійти до великих населених пунктів Донбасу, щоб прифронтові міста стали полем бою.

"Згадаймо Бахмут, Авдіївку — в обох випадках закінчилося тим, що росіяни просто знесли ці населені пункти і так їх зайняли. Але Авдіївка з населенням до війни 16 000 тисяч осіб забрала в окупантів 4 місяці, а Бахмут з населенням до 70 000 тисяч забрав 10 місяців", — заявив Євген Дикий.

У місті Часів Яр ситуація сьогодні повторюється, адже до нього російські окупанти підійшли досить стрімко, але перед міською забудовою зупинилися. В останні 3 місяці бої ведуться лише у східних кварталах — у центрі ворожих військ немає.

У зв'язку з цим ветеран російсько-української війни переконаний, що міська забудова — набагато краща, ніж будь-яка зведена фортифікація, адже вона більша. При цьому бої в міській забудові з іншого боку означатимуть, що десятки тисяч людей необхідно буде евакуювати, а після війни відновлювати величезні міста.

"Нам уже не минути боїв за велику Донецьку агломерацію: Покровськ, Костянтинівка, можливо, навіть Слов'янськ, Краматорськ, Дружківка. Але бої за цю агломерацію можуть зайняти дуже довгі місяці з варіантом на роки", — підсумував Євген Дикий.

"Швеція точно не проти того": Експерт пояснив важливість літаків Saab 340 для України

середа, 7 серпень 2024, 10:56

Літаки дальнього радіолокаційного виявлення SAAB 340, які Україна найближчим часом отримає від Швеції, можуть виконувати три функції, пояснив в ефірі "24 каналу" ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий, передають Патріоти України. "Перша – суто обо...

Українські спецпризначенці вночі розгромили ворога на Тендрівській косі, на захід від Залізного Порту - ГУР (відео)

середа, 7 серпень 2024, 10:50

Головне управління розвідки МОУ повідомило, що спецпризначенці підрозділу активних дій "Артан" та Морського центру ГУР 6 серпня провели операцію у північній частині Чорного моря, під час якої знищили окупантів, їх техніку і фортифікації, зазначають Пат...