Згадала Бучанську різанину та закликала до єдності в ЄС: Нові деталі заяви Меркель про Україну

Колишня канцлерка Німеччини Ангела Меркель у своєму першому за шість місяців публічному виступі засудила війну РФ проти України та закликала Європейський Союз до єдності. Вона також згадала про звірства російських окупантів у Бучі, передають Патріоти України.

Як повідомляє німецька газета Die Welt, Меркель виступила на церемонії в Берліні, присвяченій звільненню Райнера Хоффмана з посади голови Об'єднання німецьких профспілок (DGB). На заході були присутні понад 200 гостей.

У своїй промові Меркель висловила солідарність із Києвом. "Моя солідарність з Україною, яка зазнала нападу та вторгнення з боку Росії, і з підтримкою їхнього права на самооборону", – сказала вона.

Вона також підтримала зусилля уряду Німеччини, ЄС, США, НАТО, G7 та ООН "щодо припинення цієї варварської агресивної війни з боку Росії".

За словами Меркель, ніхто не може серйозно оцінити, наскільки далекосяжними будуть наслідки війни. Проте вони будуть серйозні, особливо для українців.

Ексканцлерка також засудила порушення прав людини російськими окупантами в Україні. "Буча є прикладом цього жаху", – сказала вона. При цьому підтримку українців з боку багатьох країн Меркель назвала "промінцем надії в цьому безкінечному сумі". "Ми ніколи не повинні сприймати мир та свободу як належне", – додала вона.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...