Згадала Бучанську різанину та закликала до єдності в ЄС: Нові деталі заяви Меркель про Україну

Колишня канцлерка Німеччини Ангела Меркель у своєму першому за шість місяців публічному виступі засудила війну РФ проти України та закликала Європейський Союз до єдності. Вона також згадала про звірства російських окупантів у Бучі, передають Патріоти України.

Як повідомляє німецька газета Die Welt, Меркель виступила на церемонії в Берліні, присвяченій звільненню Райнера Хоффмана з посади голови Об'єднання німецьких профспілок (DGB). На заході були присутні понад 200 гостей.

У своїй промові Меркель висловила солідарність із Києвом. "Моя солідарність з Україною, яка зазнала нападу та вторгнення з боку Росії, і з підтримкою їхнього права на самооборону", – сказала вона.

Вона також підтримала зусилля уряду Німеччини, ЄС, США, НАТО, G7 та ООН "щодо припинення цієї варварської агресивної війни з боку Росії".

За словами Меркель, ніхто не може серйозно оцінити, наскільки далекосяжними будуть наслідки війни. Проте вони будуть серйозні, особливо для українців.

Ексканцлерка також засудила порушення прав людини російськими окупантами в Україні. "Буча є прикладом цього жаху", – сказала вона. При цьому підтримку українців з боку багатьох країн Меркель назвала "промінцем надії в цьому безкінечному сумі". "Ми ніколи не повинні сприймати мир та свободу як належне", – додала вона.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...