Згадали про права людини: Росія поскаржилася в ООН через атаку на Курську область

Країна-терорист Росія, яка за дві доби вбила щонайменше 15 мирних жителів України, зокрема трьох дітей, поскаржилася на "порушення прав людини" у Курській області. Росіяни звернулися до ООН з вимогою "засудити дії України у Курській області", передають Патріоти України.

Уповноважена з прав людини в Росії Тетяна Москалькова направила звернення Верховному комісару ООН з прав людини, в якому видала, що в Курській області нібито постраждали тисячі мирних жителів. Про це пишуть російські пропагандистські ЗМІ.

Російська чиновниця поскаржилася, що на Курську область нібито було скоєно "варварський напад". Також Москалькова заявила, що інформацію про ситуацію буде відображено у доповіді Управління ООН з прав людини, яка готується до виходу у вересні.

"Направила звернення Верховному комісару ООН з прав людини з вимогою засудити тероризм з боку України та вжити заходів щодо недопущення грубого масового порушення прав людини", – цинічно заявила Москалькова.

Російська влада ввела в Курській області режим надзвичайної ситуації федерального рівня і вже евакуювала з прикордонних районів 76 тис. осіб.

Подалі від війни: Очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук запропонувала населенню Курщини евакуацію до України

четвер, 15 серпень 2024, 0:30

Мінреінтеграції відкрило цілодобову гарячу лінію для мешканців Курської області, які потребують гуманітарної допомоги або ж хочуть евакуюватися в Україну. Про це оголосила віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірин...

Генпрокурор ФРН видав ордер на арешт українця за підрив "Північного потоку" – німецькі ЗМІ

середа, 14 серпень 2024, 23:45

Генеральний прокурор Німеччини Єнс Роммель видав перший ордер на арешт головного підозрюваного у підривах на газопроводі "Північний потік" у Балтійському морі, що сталися два роки тому. Ним є українець Володимир С., який донедавна проживав у Польщі. Пр...