Згоден, цифру варто зменшити: Зеленський пропонує знизити ліміт на володіння землею

Президент також запевнив фермерів, що побоювання щодо рейдерства після введення ринку землі є безпідставними, оскільки держава буде захищати власників.

Президент Володимир Зеленський ініціює зниження максимальної норми концентрації землі в одного власника до 10 тисяч га. Про це він сказав під час відвідування села Красна Слобідка в Київській області в середу, 18 грудня, передають Патріоти України.

«Було питання про концентрацію. Депутати спочатку внесли норму про понад 200 тис. гектарів. Згоден, це дуже багато. В комітет прийшла цифра 20 тис. Давайте від однієї до 10 тисяч гектарів - і розглядати на комітеті. Запропонуємо цифру, зменшимо концентрацію», - сказав глава держави.

Крім того, президент заявив, що після прийняття закону про земельну реформу буде певний підготовчий етап до повноцінного запуску ринку. «Мораторій можна буде зняти тільки після прийняття і підписання закону. А потім потрібно ще працювати з реєстрами, щоб все було чисто. І ринок може запрацювати тільки через рік, восени. Тому що повинна бути довга підготовка до продажу землі», - зазначив Зеленський.

Він також зауважив, що роботу аграрного комітету Верховної Ради необхідно «розблокувати» і розглянути законопроекти на підтримку дрібного фермерства до кінця року. Також президент запевнив фермерів, що побоювання щодо рейдерства після введення ринку землі є безпідставними, оскільки держава буде захищати власників.

«Нехай люди не бояться, що будуть забирати землі, будемо захищати людей. Питання з продажем іноземцям вирішили - поправки внесли», - наголосив Зеленський. Він уточнив, що питання продажу землі іноземцям буде винесено на всеукраїнський референдум вже після відкриття ринку.

Окупанти вбили бабусю та її 12-річну онуку на Донеччині (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:30

Російська армія завдала удару по селищу Мемрик Покровського району на Донеччині. Попередньо, окупанти атакували населений пункт з РСЗВ "Град". Тілесні ушкодження, несумісні з життям, зазнали 65-річна бабуся та її онука 12 років. Про це повідомили в Дон...

Болгарія викликала посла Хорватії через слова президента Мілановича, який назвав її "дном"

четвер, 2 травень 2024, 21:51

Проросійський президент Хорватії Зоран Міланович спровокував дипломатичний скандал своїми словами про те, що Болгарія – найбільш неуспішна країна ЄС у користуванні європейськими коштами і "рятує" від такого звання Хорватію. Про це повідомляє Vecernji L...