"Згодом ви побачите сильний результат": Голова Тернопільської ОВА - про ситуацію навколо Почаївської лаври

Голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш заявив, що Почаївська лавра є "одним з об’єктів підвищеної небезпеки в області". Про це він сказав під час брифінгу, передають Патріоти України..

"Там триває ряд кримінальних справ. Ведеться претензійно-позовна робота. Це є на сьогоднішній момент таємницею слідства, але увага завжди прикута, тому що це, як один з об’єктів підвищеної небезпеки в області", - зазначив Труш.

За його словами, влада та правоохоронні органи підтримують тенденції, які є на державному рівні. "Тенденції, які проходять на загально українському, ми точно підтримуємо і це є правильно. І тому ми робимо згідно чинного законодавства. Будемо намагатися не допустити свавільного захоплення чи побиття. Тільки має йти законно. Робота проводиться, на жаль, ми про неї не можемо зараз казати, але я думаю, що згодом ви побачите сильний результат", - додав очільник ОВА.

У поліції також наголосили, що тримають все під контролем. "В нас є Кременецько-Почаївський заповідник, в складі якого є Почаївська Лавра, та деякі інші об'єкти релігійного спрямування. На сьогодні є ситуація в Кременці - це собор святого Миколая разом з монастирем, де закінчився договір оренди з УПЦ про використання цього монастиря. Комісія, яка була зібрана від заповідника і міністерсва культури зафіксувала факт, що володільці, які користувалися згідно договору про безкоштовне користування, відмовилися передавати в користування назад в державу. Є позов до Господарського суду про виселення представників УПЦ з цього приміщення. В поліції порушене кримінальне провадження за матеріалами СБУ по окремих статтях. На минулому тижні було проведено огляд цього приміщення, огляд церкви - собору, огляд інших приміщень, зафіксовано окремі зміни в архітектурі, використанні землі - відповідні рішення будуть прийняті після проведення експертиз", - розповів начальник поліції Тернопільщини Олександр Богомол.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...