Згортання реформ? Суддю ВАКС покарало начальство за дозвіл на обшук у одіозного судді ОАСК

Вища рада правосуддя винесла попередження судді Вищого антикорупційного суду Тимуру Хамзіну за те, що дозволив НАБУ провести обшуки у судді Окружного адміністративного суду Києва Володимира Келеберди, повідомляють Патріоти України з посиланням на Центр протидії корупції.

Варто нагадати, що Келеберди - один із суддів, якого підозрюють у створенні злочинної організації і захопленні влади.

За даними ЦПК, на думку Третьої дисциплінарної палати ВРП, достатніх підстав для обшуку не було.

Водночас суддя ВАКС вважає, що матеріали справи свідчили про необхідність обшуку та про пропорційність такого втручання у права Келеберди. Іншими способами, окрім як обшук і вилучення, отримати інформацію про ймовірний злочин — у цьому випадку було неможливо.

Хамзін наголосив, що висловив лише припущення можливої причетності Келеберди до злочину, жодних категоричних тверджень не було.

Рішення щодо Хамзіна винесли напередодні засідання у Вищому антикорсуді, яке відбудеться 14 січня і де переглядатимуть можливість подовжити справу суддів ОАСК.

Раніше ВРП вже виносила попередження іншій судді ВАКС Вірі Михайленко за те, що дозволила заочне розслідування стосовно ексмінітра екології часів Януковича Миколи Злочевського.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...