Зграя "Вірджиній" витісняє росіян з-під води: США ввели в експлуатацію новий атомний підводний крейсер

Американські ВМС офіційно ввели в бойову експлуатацію підводний човен USS Vermont? повідомляють Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони США

"ВМС США 18 квітня 2020 року ввели в дію новий підводний човен USS Vermont (SSN 792), вже 19-тий атакуючий підводний корабель класу "Вірджинія", повідомили з Пентагону.

Попри те, що традиційна масова церемонія введення в експлуатацію була скасована через безпеку для здоров'я та карантинні обмеження, ВМС офіційним розпорядженням перевели корабель на бойову експлуатацію. Як уточнили в Пентагоні, офіційні урочистості за участі спонсорів, екіпажу й членів комісії щодо введення корабля в експлуатацію можуть бути проведені пізніше.

Командувач підводним флотом США віце-адмірал Деріл Кодл у цьому зв'язку заявив, що введення підводного човна на бойову службу відзначає "нову фазу домінування" Америки у світі з метою стримування, захисту й переваги США і союзників на основі встановленого міжнародного порядку.

Субмарина має довжину 114 метрів, здатна занурюватися на глибину понад 240 метром і рухатися на швидкості понад 45 км на годину в підводному положенні.

Командувач підводним флотом США віце-адмірал Деріл Кодл у цьому зв'язку заявив, що введення USS Vermont на бойову службу відзначає "нову фазу домінування" Америки у світі з метою стримування, захисту й переваги Сполучених Штатів і союзників на основі встановленого міжнародного порядку.

Нагадаємо, підводні човни США класу "Вірджинія" мають на озброєнні крилаті ракети з ядерним озброєнням. Як зазначають в американських ВМС, ця підводна військово-морська платформа є сучасною розробкою та має найновіші технології систем збору інформації, розвідки й системи озброєння.

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...

"Хороші продавці гною носять його зразки в роті": Кірбі висміяв росіян, які пов'язують Україну з терактом під Москвою

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:56

Російські чиновники, які шукають «український слід» у теракті під Москвою, здаються доволі хорошими продавцями гною. Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передають Патріоти України з посиланням на The Hill. Кірбі вкотре під...