Згурець оцінив, чи вплине просування росіян в Іванівському біля Часового Яру на стійкість оборони ЗСУ

Аналітик Defense Express Сергій Згурець вважає, що захоплення окупантами Іванівського біля Часового Яру не вплине на оборону ЗСУ на цьому напрямку. Таку думку він висловив в етері "Еспресо", передають Патріоти України.

"Слід розуміти, що коли ми говоримо про ситуацію на лінії фронту біля Часового Яру, то вона була і залишається дуже складною. Особливість цієї ділянки полягає в тому, що там є канал Сіверський Донець, який є природною перешкодою для противника. Зараз окупанти намагаються діяти фронтально від трьох напрямків. Зокрема, Богданівка, район Канал та Іванівське зі спробою просуватись західніше", - пояснив Згурець.

За словами аналітика, захоплення росіянами Іванівського не вплине на оборону ЗСУ біля Часового Яру "Іванівське біля Часового Яру вважається сірою зоною. В цій зоні діють російські десантники. Вчора я мав розмову з військовослужбовцем 93-ї бригади, яка тримає оборону біля Кліщіївки, Андріївки та Іванівського. За його словами, ворог вчора проводив активні артилерійські обстріли. В будь-якому разі просування противника в Іванівському біля Часового Яру ніяк не впливають на стійкість оборони ЗСУ. Фактично за два роки бойових дій, окупанти змогли просунутись на 20 км від лінії розмежування з 2014 року", - додав він.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...