Жадібність губить неперебірливих у засобах "слуг": Україна створила собі проблему і підірвала довіру США, - Клімкін

В США та світі підсумовують перші 100 днів правління наймогутнішої людини у світі, зазначають Патріоти України. Ексголова МЗС про негативну сторону міждержавних зв'язків, котрою Україна завдячує теперішньому політичному режиму, на прикладу крайнього скандалу. У багатьох складується враження, що "слуги" крок за кроком тестують трпіння найбільшої демократії світу на неадекватність.

"100 днів президентства Байдена. Йому дійсно є що презентувати. Головне – це наявність стратегії на кожен з ключових напрямів: від відновлення інфраструктури до соціальної політики.

Стосовно зовнішньої політики, то тут є три чіткі засадничі моменти. По-перше, це системність, а не "понятійність", як у Трампа. По-друге, невідворотність перемоги демократії над авторитарними режимами. По-третє, участь в союзах та коаліціях для утвердження демократичного порядку денного у світі.

Серед геополітичних пріоритетів адміністрації Байдена Китай як головний суперник і заклятий друг, Росія як ключова загроза всьому демократичному світові та виведення військ з Афганістану. Глобальним стратегічним пріоритетом є екологія та "зелене" майбутнє, бо іншого може не бути.

Яке ж наше місце в цих пріоритетах? Воно є, воно може бути важливим, але цілком та повністю залежить від нас. Ми маємо стати частиною демократичного світу та надійним союзником. Таким, що заслуговує на довіру і має стійкість протистояти ударам з Росії: як військовим, так і гібридним. Допомагають тільки тим, хто сам готовий захищатися.

Допомагають тільки тим, хто сам готовий захищатися

З довірою ми, серед іншого, створили собі проблему подіями навколо Нафтогазу. І справа зовсім не в особистостях, а в дотриманні правил, якими живе цивілізований світ. Це як система "свій-чужий" і тому далі буде.

А щодо стійкості, то тут нам конче необхідна спільна зі США нова стратегія щодо Росії. Саме спільна, а не задовольнятися місцем у стратегії інших. Тоді це буде про союзництво. Щоб як у джазі: імпровізувати, але грати одну мелодію, збагачуючи її звучання."


"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...