Жадібність згубила: СБУ назвала причину накладення санкцій на "Спортмастер"

Україна неодноразово скаржилася на дії компанії "Спортмастер" уряду Сінгапуру, де вона зареєстрована

Підставою для введення санкцій проти компанії-власника мережі супермаркетів «Спортмастер» стала робота на території окупованого Криму, повідомили в Службі безпеки України, зазначають Патріоти України.

«Санкції щодо сінгапурської компанії Sportmaster Operations Pte. Ltd (засновник відповідної мережі "Спортмастер") введені на підставі інформації про роботу мережі в Криму. Впровадженню санкцій передував лист СБУ на адресу МЗС України, спрямований ще влітку минулого року, про протиправність такої діяльності на тимчасово окупованих територіях»- пояснили в СБУ інформагентству «Інтерфакс-Україна» 22 лютого.

На підставі наданої СБУ інформації Міністерство закордонних справ України неодноразово направляло ноти уряду Сінгапуру, але вони залишилися «без розгляду і належного реагування».

РНБО ввела санкції проти зареєстрованої в Сінгапурі компанії Sportmaster Operations Pte. Ltd, якій належить ТОВ «Спортмастер-Україна», 19 лютого.

Компанії на три роки заборонені торгові операції, транзит ресурсів, польоти і перевезення на території України, заборонено ввезення товару і виведення капіталу.

Бенефіціарами ТОВ «Спормастер-Україна» в реєстрі вказані уродженці Кривого Рогу, брати Микола і Володимир Фартушняки, і їхній бізнес-партнер Олександр Михальський. Усі вони є громадянами Мальти і постійно мешкають у Швейцарії.

Мережа «Спортмастер» включає майже 500 магазинів у Росії, Україні, Білорусі і Казахстані, компанія є одним з найбільших спортивних рітейлерів у Східній Європі.

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...