Жданов пояснив, чому РФ вирішила відвести частину військ із Запорізького напрямку

Президент РФ Володимир Путін поставив завдання до 10 червня захопити Сєверодонецьк Луганської області та перерізати трасу Лисичанськ-Бахмут. Проте українські захисники контролюють приблизно половину міста та тримають оборону в районі стратегічно важливої траси, передають Патріоти України.

Щоб виконати завдання кремлівського фюрера, окупанти змушені перекидати на Луганщину сили із Запорізького спрямування. Про це розповів військовий експерт Олег Жданов у блозі на сайті НВ.

"Ситуація на фронті змінюється дуже швидко. На Запорізькому напрямку ворог збирав угруповання військ, і ми думали, що він звідти відновлюватиме наступальні дії у бік Запоріжжя або у бік Краматорська. Але вже 7 червня стало відомо, що вони терміново знімають війська із Запорізького напрямку . І я так розумію, що це пов'язано саме з боями навколо Сєверодонецька. Вони хочуть посилити за рахунок інших напрямків Сєвєродонецький напрям, щоб все ж таки ще раз спробувати взяти місто до 10 червня. Адже 10 червня російським військам поставлено черговий політичний дедлайн", - зазначив експерт.

Жданов нагадав, що разом із захопленням Сєверодонецька армія РФ планує до 10 червня "перерізати трасу Лисичанськ-Бахмут".

"Загроза така дійсно існує. Але, на даний момент, я оцінив би її ймовірність як 50 на 50. Російські війська, які просувалися до траси з боку Попасної, зупинені, і на сьогодні надійно стримуються нашими військами", - констатував він.

За словами Жданова, швидше за все, саме на цей напрямок буде перекинуто сили, які відводить Росія із Запорізького напрямку. Експерт наголосив, що у Сєвєродонецьку складна ситуація, чіткої лінії фронту немає, але ЗСУ контролюють не менше половини міста. Також ЗСУ тримають оборону біля траси Лисичанськ-Бахмут.

"Сєвєродонецьк сьогодні - політичне завдання, хоча Херсон для РФ теж загрозливий напрямок тому, що ми там маємо успіх. Невеликий, але успіх. Подивимося, де побачимо ті війська, що вони перекидають із Запорізького напрямку – на Херсонському чи Сєверодонецькому напрямку. Я більш схильний до того, що їх побачать на Сєвєродонецькому напрямку", - заявив Жданов.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...