Жданов пояснив, чому російські вертольоти на початку повномасштабного вторгнення швидко опинилися під Києвом

Україні на початку повномасштабного вторгнення було нічим збивати російські вертольоти, що летіли на Київ. Тому вони швидко опинилися в передмісті столиці - в районі аеродрому в Гостомелі. Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

"Якщо ви подивитеся на карту України, то зверніть увагу, що північні області, особливо вздовж річки Дніпро, від Чорнобиля на Київ, суцільні ліси і болота. Там немає ППО. Те ППО, яке вони знищили в районі Чорнобиля, я думаю, вони робили упор на прикордонні системи ППО, вони могли спокійно пройтися по верхівках дерев у "мертвій зоні" радарів. Навіть ті радари, які вціліли, праворуч-ліворуч від повітряного коридору, яким вони рухалися на Гостомель, їх просто не бачили. Тому що вертоліт - малопомітна, низьколітаюча, низькошвидкісна ціль", - говорить експерт.

За приклад Жданов навів операцію в Маріуполі, коли українські вертольоти літали на "Азовсталь", доставляючи боєприпаси та їжу захисникам міста, а назад забирали поранених бійців.

"Точно так само російські вертольоти долетіли до Гостомеля і почали висадку", - пояснив він, додавши, що там було збито 3-4 вертольоти з 34. "Ми їх зустрічали, наші війська і артилерія чекали на них, ми знали про це і готувалися. Ми не могли перешкодити їхньому прильоту, а на місці висадки ми їх вже чекали", - повторив він, уточнивши, що ворожий десант був заблокований і знищений.

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...