Жданов пояснив, за яких умов ЗСУ зможуть почати топити російські кораблі в Чорному морі

Україна в межах військової допомоги від західних країн отримала протикорабельні ракети "Гарпун" (Harpoon). Військовий експерт Олег Жданов розповів, як ЗСУ використовуватимуть далекобійну зброю, передають Патріоти України.

За його словами, якщо російські кораблі зайдуть до зони ураження, то ми зможемо завдавати по них вогневі удари. Але доки цього не станеться, ми будемо контролювати акваторію Чорного моря і не допускати і втручання в цю зону. Про це він розказав у прямому ефірі спільного інформаційного марафону UAразом на українських телеканалах 30 травня.

"Дуже наочно показав очільник Одеської обласної військової адміністрації. Він опублікував мапу, де показав максимальну дальність досягання ракетного комплексу "Гарпун". Це, якщо ракета прийде до 300 км. Так от, якщо кораблі чорноморського флоту зайдуть в зону ураження тоді, так, ми можемо завдавати по них вогневі удари і топити по черзі або загалом ті кораблі , які будуть в зоні ураження.

Але, якщо флот буде дислокуватися або дрифтувати за зоною ураження, ми нічого не зможемо їм зробити. Ми просто будемо контролювати цю акваторію Чорного моря і не допускати і втручання в цю зону. Але ж ракетні удари можуть завдавати хоч і з Новоросійська", - сказав він.

Справа про державний заколот: Верховний суд США виніс рішення щодо можливості участі Трампа у президентських виборах

неділя, 5 травень 2024, 4:15

Верховний суд США дозволив експрезиденту Дональду Трампу брати участь у праймеріз у штаті Колорадо. Це рішення суду надає йому можливість бути висунутим як кандидат від Республіканської партії під час виборів наступного глави держави. Про це у суботу, ...

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"