Жданов порівняв битву за Бахмут зі "взяттям" Берліну та пояснив, навіщо Путіну це місто

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що окупацію українського Бахмута російська пропаганда покаже, ніби це "взяття" Берліну в часи Другої світової війни. Така перемога Путіну потрібна для нової хвилі мобілізаці, передають Патріоти України.

"Я думаю, що росіяни розуміють, що Бахмут для них - це глухий кут, але цього не розуміють у Кремлі. Путін стверджує, що все йде за планом та продовжує наполягати на перемогах. Йому потрібна одна перемога і ціна цього йому не важлива. І якщо вони візьмуть це місто, у чому я сумніваюсь, то вони покажуть це, як взяття Берліна під час Другої світової війни. Це - буде фурор, на якому Путін спробує підняти моральний дух нації та запустити нову хвилю мобілізації, мовляв - от вони вже перемагають", - пояснив Жданов.

Військовий експерт зазначив, що бої за Бахмут для росіян - це самогубство, а тому мобілізовані уже тікають з фронту. "Російські військові та командири уже все розуміють. Наша розвідка повідомляє, що цілі групи мобілізованих тікають з фронту та пишуть відмови. Зараз уже туди погнали генералів, щоб агітували росіян йти вперед. З військової точки зору - це самогубство. З іншої точки зору - Путіну все одно, чи ліквідують там сто тисяч мобілізованих. Це як Жуков брав Берлін - поклав 200 тисяч та по трупах Червона армія перейшла висоти. Той самий метод", - сказав Олег Жданов.

Росіяни від травня 2022 року безперервно штурмують місто Бахмут Донецької області. Саме на цій лінії фронту зараз відбуваються найкривавіші бої.

Імперські амбіції не гаснуть: Більшість жителів Росії за припинення війни, але не згодні повернути захоплене

субота, 18 травень 2024, 8:45

Абсолютна більшість жителів Росії підтримують війну з Україною. Вони схвалили б рішення Володимира Путіна припинити її за умови, що захоплені території не повернуть. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на дані опитування "Левада-Центру". З вер...

Аншлаги Кобзона п'яту добу поспіль: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 18 травня

субота, 18 травень 2024, 7:55

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 18.05.24 орієнтовно склали: