Жданов розповів, чим відрізняються комплекси Patriot від NASAMS та IRIS-T

Зенітний ракетний комплекс Patriot розроблявся для роботи у складі цілого дивізіону. Саме тому його вартість така висока. Військовий експерт Олег Жданов розповів, у чому полягає основна відмінність комплексів Patriot від NASAMS та IRIS-T, передають Патріоти України.

"Цей комплекс (Patriot) розроблявся у комплексі дивізіону, тобто один дивізіон прикривав один об'єкт, у дивізіон входило шість батарей... Вважалося, що для того, щоб вразити цей об'єкт, треба було за всяку ціну вибити хоча б одну батарею, і вся система розвалиться", – зазначив він.

За словами Жданова, до складу дивізіону Patriot входять дев'ять батарей, у кожній з них по чотири пускових установок. "Це 36 пускових установок... Може досягати вартості до 9 мільярдів доларів. Тому він такий дорогий... Це величезний комплекс техніки", – заявив експерт.

Він додав, що для роботи Patriot ще потребує супутника. Що ж стосується NASAMS та IRIS-T, то як зазначив Жданов – це більш сучасні комплекси, які створювалися для одиночного застосування, тому вони значно дешевше.

"В одній батареї NASAMS – шість пускових установок, їх можна розкидати. На дві установки йде радіолокаційна станція. Цього достатньо, щоб вони виконували свої функції у радіусі 40 кілометрів", – розповів експерт.

Там справжнє "пекло": У ЗСУ розповіли, на якому напрямку Росія зазнає найбільших втрат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:59

У середньому 85% втрат армії РФ припадає на Східний напрямок. Там противник втрачає як живу силу, так і легкоброньовану техніку. Про це LIGA.net повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин, передають Патріоти України. За словами Волошина, важливу рол...

Ворог не пройде: Прикордонники зупинили штурм окупантів у Харківській області (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:57

Українські прикордонники зупинили штурм російських військ в Харківській області, передають Патріоти України. "Влучними пострілами з 100-мм гармати прикордонники бригади "Сталевий кордон" зупинили штурм окупантів у Харківській області", - йдеться у пові...