Жданов розповів, куди Путін направить свою останню "придворну" армію

"Українців лякають «найбільш боєздатним» 3-тім армійським корпусом із Муліно, який ось-ось перекинуть на фронт. Я бачу два напрямки, які б вони вкрай хотіли сьогодні підсилити. Перший — донецький напрямок (і, швидше за все, туди корпус і піде) для того, щоб виконати політичні завдання, які Путін особисто поставив стосовно захоплення Донецької області. Другий варіант, куди вони могли б його відправити — на південь України для того, щоб підсилити угруповання, закрите на правому березі. Але там ситуація (не знаю, розуміють вони її, чи ні) така: важку техніку й озброєння через Дніпро не переправлять. З військової точки зору — безглуздо туди відправляти 3-тій армійський корпус для посилення угруповання військ", - пише військовий оглядач Олег Жданов у своєму блозі, передають Патріоти України, та продовжує:

"Але судячи з тієї ситуації, що розвивається сьогодні у Кремлі, — якщо правда те, що Путін поки особисто керує цією операцією (в чому я дуже сильно сумніваюся — все одно він призначить якогось генерала і через нього транслюватиме свої завдання), то ситуація в Кремлі непередбачувана в будь-якому разі. В тому плані, — які розпорядження віддає Путін і на чому він робить основний упор в цій ситуації, що складається на фронті.

Повертаючись до 3-го армійського корпусу. Для того, аби він був найбільш боєздатним, його збиралися укомплектувати, в основному, найманцями. Бо у Путіна прийшли до висновку, що найманці, яким треба платити дуже багато грошей — найбільш мотивована піхота. Тоді вони воюють. Була цифра щодо оплати — 360 тис. рублів на місяць. Але там залежить від національності (ще у них є градація за національною приналежністю). Є інформація, що техніка і спорядження у 3-го армійського корпусу найновіша. Чому так? Звідки її взяли? Річ у тім, що Муліно — це 1-ша танкова армія — ота сама армія «придворна», яка охороняє Москву. У неї були, в тому числі, і парадні комплекти техніки, що брали участь у парадах на Червоній площі.

Я скажу так: це останній резерв сухопутних військ РФ. Якщо вони вже витягли з боксів останні танки Т-90 (ми давно їх вже не бачили на нашій території), якщо витягли з боксів Т-80БВМ (остання модернізація танку Т-80), то це свідчить про те, що останній резерв іде у бій.

Але, як завжди, у Росії хотіли, як ліпше, а отримали, як завжди. Якість цих найманців виявляється набагато нижчою, ніж має бути. Немає там ідеологічно підкованих людей. Як казав колись Салтиков-Щедрін «Если я усну и проснусь через сто лет и меня спросят, что сейчас происходит в России, я отвечу: пьют и воруют». Так ось це саме і відбувається. Я більш, ніж упевнений, у Генштабі РФ на папері — ідеальний боєздатний корпус, який повинен кардинальним чином змінити ситуацію на одному із оперативних напрямків (скоріш за все, на Донецькому), а в житті — добровольці цього корпусу, які п’яні часто сплять під кущем".

Джерело: НВ

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...