Жданов розповів про "хитрість" окупантів під час обстрілів ЗАЕС

Російські війська, які захопили Запорізьку атомну електростанцію, навмисне обстрілюють її територію з таким розрахунком, щоб пожежа не виникла у небезпечному для окупантів місці. Про це розповів військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

За його словами, складний технологічний процес на атомній станції не дозволяє російським окупантам просто вимкнути “рубильник”, щоб зупинити роботу Запорізької АЕС. А їхні обстріли є заздалегідь прорахованими провокаціями. “Вони стріляють і ховаються у безпечні місця від своїх же розривів, знаючи точно де вони будуть”, - стверджує Жданов.

Експерт зауважив, що діями окупантів на ЗАЕС керує генерал військ радіологічного, хімічного та бактеріологічного захисту Васильєв, який є спеціалістом у плані поводження з радіологічними речовинами, і скеровує обстріли таким чином, щоб снаряд, не дай бог, потрапив не туди і пожежа не була влаштована в небезпечному місці.

Водночас Жданов наголосив, що у випадку несанкціонованого викиду, за прогнозом погоди на 29 серпня, радіоактивна хмара піде на Крим, Ростовську область, Кубань та Кавказ.

Джерело: ТСН.ua

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 11:05

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....