Жданов спрогнозував терміни активної фази війни та назвав найскладнішу територію для деокупації

Військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов вважає, що активна фаза війни в Україні триватиме від одного до шести місяців. А коли українські війська почнуть контрнаступ, то в жодному разі не можна зупинятися на лінії 24 лютого, передають Патріоти України.

"Щодо термінів самої війни - на жаль, я так думаю, що це буде не один місяць. Це буде кілька місяців - можливо, і п'ять, і шість - особливо активна фаза", - сказав експерт в ефірі Україна 24.

За його словами, якщо Україна почне контрнаступальну операцію по всьому фронту, то в жодному разі не можна зупинятися на лінії 24 лютого. У всякому разі, на Донбасі потрібно йти до державного кордону. В принципі, закінчення війни має ознаменуватися виходом України на свої кордони 1991 року.

Жданов також заявив, що найбільшою проблемою для України, яка виникне в майбутньому, стане окупований Крим. "Це Крим. Я вважаю, що Генштаб - це єдиний орган, який може ухвалити рішення про те, яким способом звільняти Крим. Вводити війська в Крим або не вводити. У жодному разі це не можна довіряти політикам", – підкреслив військовий експерт.

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...