"Жеребчик" рулить: Комітет Верховної Ради все ще під проводом скандального "слуги" Яременка не підтримав засудження Росії за використання Інтерполу для переслідування українців

Рішення про винесення заяви на розгляд Ради підтримали парламентарії від фракції "Голосу", від фракції "Європейська солідарність" і від "Слуги народу".
Соломія Бобровська. Фото: соцмережі.

Комітет Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва не підтримав засудження використання Росією Інтерполу для тиску на українців. Про це народний депутат Соломія Бобровська написала на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"Сьогодні Комітет з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Верховної Ради відмовився реагувати на протиправні дії Російської Федерації, яка використовує Інтерпол для тиску на громадян України", – повідомила вона.

При цьому депутат уточнила, що рішення про винесення заяви на розгляд Ради підтримали парламентарії від фракції "Голосу" - сама Бобровська і Святослав Вакарчук), від фракції "Європейська солідарність" - Ірина Геращенко, Григорій Немиря від "Батьківщини" і Єлизавета Ясько від "Слуги народу".

"Інші депутати фракції "Слуга народу" відмовилися підтримати заяву, проти виступила депутатка з ОПЗЖ. У результаті проект заяви наразі не буде внесений навіть у порядок денний обговорення під час засідання Ради", – написала Бобровська.

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...