"Жертві Майдану" та "гаманцю Януковича" в Україні повернули майно на мільярди гривень

Ексміністру доходів і зборів Олександру Клименку, який наближений до сім'ї президента-втікача Віктора Януковича, повернули майно на мільярди гривень. Зокрема, йдеться про сотні куплених об'єктів нерухомості і бізнесів, зазначають Патріоти України.

У 2017 році майно Клименків заарештували й передали в управління АРМА – агентство, яке мало управляти повернутими державі активами. Однак вже у 2019 році Печерський суд зняв арешти з земельних ділянок і недобудованого палацу, які були у власності компанії ексміністра.

Держава втратила мільйони, хоча більша частина майна все ще перебувала в АРМА. Але вже на весні 2021 року Антикорупційний суд заявив, що докази винуватості ексміністра відсутні. Прокурор закрив провадження в частині підозр фігурантам справи Клименка, бо строки розслідування завершилися.

Після цього юристи звільнили з-під арешту тисячу вагонів Клименка. Вони перейшли "Юнісон Груп" – структурі ексміністра. Мисливські угіддя з тиграми передали ТОВ "Голдвейн" – це теж компанія Клименка.

Крім цього, оточенню ексміністра повернули 20 автомобілів охоронної фірми та 400 квадратних метрів площі у ТРЦ "Гулівер" у Києві, де три роки тому проводили обшуки.

Також структурі Клименка повернули багато квартир в елітних житлових комплексах:

За вбивство громадянки США: В Конгресі закликали притягнути Ізраїль до відповідальності

неділя, 8 вересень 2024, 15:03

Демократи в Конгресі приєдналися до Організації Об’єднаних Націй, щоб засудити вбивство громадянки США на Західному березі річки Йордан у п’ятницю. Вони закликали притягнути Ізраїль до відповідальності на тлі зростання напруженості через розширення пос...

"Моя миротворча місія ще не закінчена": Орбан направив лідерам ЄС свій "план"

неділя, 8 вересень 2024, 14:53

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що продовжує роботу над так званою миротворчою місією, в межах якої намагається "запобігти ескалації" повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Про це він сказав журналістам у суботу, 7 вересня, перед уч...