Жертви стратегії: Гіркін поскаражився, що російську піхоту на Донбасі чекає повний розгром від ЗСУ

Колишній "міністр оборони ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков) розкритикував у своєму телеграм-каналі рішення російського командування штурмувати в лоб Авдіївку, гіпотетичне захоплення якої нічого суттєво не змінить, передають Патріоти України.

"Сьогодні, після кількох годин артилерійської підготовки, залишки піхоти "ДНР" пішли в атаку на Авдіївку та навколишні "бастіони", — повідомив Гіркін. — Але навіть у найсприятливішому випадку фронт вдасться лише відсунути до наступної смуги оборони ворога — тобто все тієї ж лінії Слов'янськ — Краматорськ — Дружківка — Костянтинівка — Курахове, хоча особисто мені, знаючи стан піхоти "ЗС ДНР" і ЗС РФ, такий успіх не гарантований "від слова зовсім".

Колишній лідер бойовиків вважає, що рішення воєначальників призведе лише до втрати часу та знищення "станового хребта" російських сил у цій війні: піхоту остаточно доб'ють, принісши в жертву стратегію, яку реалізує командування ЗС РФ.

Водночас, на думку Гіркіна, прорив Збройними силами України фронту на Херсонському напрямку може стати глибоким, що стане, як мінімум, оперативним успіхом.

"У будь-якому випадку, "оперативна пауза", очевидно, завершилася. І противник, і наше командування позначили, куди вони прикладатимуть основні сили в серпні-вересні, — зазначив він. — І лише практика покаже, чиє рішення виявиться правильнішим".

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...