Жест доброї волі близький: РФ, ймовірно, втратить здатність захищатися від будь-яких контратак на Херсонщині, - ISW

Українські сили продовжують спроби порушити російські наземні лінії зв'язку, завдаючи ударів по Каховському мосту - єдиному, яким ще могли користуватися окупанти, передають Патріоти України.

Як зазначено в звіті Американського Інституту вивчення війни (ISW), російські сили не можуть підтримувати масштабні механізовані операції без надійних наземних ліній зв'язку.

"Перевезення боєприпасів, пального і важкої техніки в кількості, достатній для наступальних або навіть масштабних оборонних операцій, через понтонні переправи або повітрям недоцільне, якщо не неможливе. Якщо українські сили зруйнували всі три мости і зможуть перешкодити росіянам відновити працездатність будь-якого з них протягом тривалого періоду часу, то російські сили на західному березі Дніпра, ймовірно, втратять здатність захищатися навіть від обмежених українських контратак", - йдеться в повідомленні.

ISW відзначає такі ознаки погіршення поставок Російський армії, пов'язані з порушенням наземних ліній зв'язку росіян:

  • брак палива та боєприпасів серед російських військ у західній частині Херсонської області;
  • покинуті російські автомобілі;
  • зниження інтенсивності, припинення наземних і артилерійських атак росіян;
  • можливо, почастішали випадки грабежів з боку росіян;
  • почастішали повідомлення російських солдатів про брак постачання;
  • збільшення числа російських військовополонених, захоплених українськими військами;
  • відсутність нової важкої техніки, доставленої на захід Херсонщини.

Раніше британська розвідка повідомляла, що російські окупанти не можуть використовувати два основних автомобільних мости для постачання угруповання на західному березі Дніпра в Херсонській області. В результаті всі поставки для війська РФ розміром кілька тисяч залежатимуть від двох понтонних поромних переправ.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...