Жест доброї волі? Російське військове командування тікає з Херсона, - облрада

Більшість військового командування російських окупантів вже виїхали з Херсона. Про це повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський в ефірі інформаційного телемарафону, передають Патріоти України.

Коментуючи оперативну ситуацію в області, зокрема про те, що українська артилерія знищила всі мостові переправи через Дніпро і зараз росіяни перекидають все командування на правий берег, він сказав: "Я можу це підтвердити. Дійсно, сьогодні в орків не існує жодного логістичного маршруту безпечного і такого, який би задовольняв їхні військові потреби саме щодо забезпечення військового угруповання, яке розташоване саме біля Херсона".

Він так само підтвердив, що всі ці артерії знаходяться зараз під повним вогневим контролем Збройних сил України. "Мабуть, це і стало основною причиною того, що російське військове командування дійсно залишило Херсон. Більшість з них вже виїхали з Херсона, саме про це є відомості", - зазначив Соболевський.

Він додав, що Антонівський міст, попри спроби російських окупантів його відремонтувати, зараз в такому стані, що його без великого ризику неможливо використовувати навіть як пішу переправу.

"Навіть як пішу переправу - це буде великий ризик для людей, якби вони (окупанти - УНІАН) відкрили цей міст взагалі. Він закритий для людей, вони не підпускають цивільних до цього мосту сьогодні. Там вже велика кількість пошкоджень і після кожного чергового удару ВСУ по ньому це все накопичується. Вони намагалися там дійсно робити якийсь ремонт, але весь ремонт - це зняти пошкоджене покриття, покласти туди бетонну плиту і закрити дорожнім покриттям... Окупанти вже розуміють, що ЗСУ в будь-який час можуть ці ремонтні роботи зупинити. Я впевнений, що цей міст у військовому плані орки вже використовувати не зможуть", - підкреслив перший заступник голови облради.

Він вважає, що зараз у російських окупантів дуже поганий моральний стан, тому що всі їхні плани щодо Херсонської області виявилися нездійсненними.

"Насправді у них дуже поганий моральний стан. Вони розуміють, що всі їхні сценарії, які вони запланували для Херсонської області, вони не реалізуються. Не вийшло нічого зараз, нічого не вийде і в майбутньому. Підтримки населення немає... А на тлі постійних успіхів ЗСУ ще й військове керівництво залишило Херсон, тобто моральний стан окупантів взагалі ніякий", - додав Соболевський.

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...