"Жест доброї волі в найближчі 10 днів": Путіна попередили про ризик катастрофи, - росЗМІ

Президента країни-агресора Володимира Путіна попередили, що окупанти не зможуть утримати нові захоплені території, тому йому рекомендують зробити "жест доброї волі" у найближчі 10 днів. Про це пише Telegram-канал "Генерал СВР", який нібито веде колишній генерал Служби зовнішньої розвідки РФ, передають Патріоти України.

За даними каналу, російському диктатору надали доповідь експертів при Раді Безпеки РФ, згідно з якою, "при збереженні поточних тенденцій, Росія до березня наступного року втратить контроль не лише над "новими територіями" в Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях України, а й над Кримом".

"Якщо це відбудеться напередодні президентських виборів, на думку авторів доповіді, на Росію очікує період політичної турбулентності з важко прогнозованим результатом", - йдеться у повідомленні.

У зв'язку з цим експерти радять Путіну "поступитися" частиною нових територій та сконцентруватися на утриманні ЛДНР у кордонах до 23 лютого 2022 року і Криму. При цьому даний "жест доброї волі" повинен бути сигналом Заходу про запрошення України за стіл переговорів", - повідомили на каналі.

Рішення Путіну потрібно ухвалювати в терміновому порядку - протягом максимум десяти днів, "інакше буде дуже проблематично уникнути катастрофи".

Генерал СВР пише, що після ознайомлення з доповіддю Путін скликав нараду з керівництвом військового блоку. "На подив президента один з великих керівників військового блоку сказав, що "навіть при такому розкладі ми зможемо повернути Крим через п'ять-сім років", - пишуть на каналі.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...