Жінку роздягнули на морозі, чоловіка побили: Українка розповіла, як окупанти знущалися з активістів у Бердянську

В українському Бердянську, окупованому 28 лютого, люди активно виходили на акції протесту проти російських загарбників. Але з кожним днем їхня кількість зменшувалася, а 20 березня мітингувальників жорстко побили, деяких потім – викрали й катували. Про це "Цензор.НЕТ" розповіла одна з мешканок міста. Вона вважає, що причетних до організації акцій просто хтось "здав", передають Патріоти України.

"Бо вони сиділи в кафе і прямо звідти їх і забрали. Потім матір ходила просила, щоб їх відпустили. Вони у виконкомі говорили, що все добре з ними. Що з ним було насправді – невідомо", – зазначила вона. Одному з таких "затриманих" вдалося за деякий час повернутися додому. Чоловік зібрав рідних і поїхав із міста.

"Жінку одну роздягнули до пояса на морозі й змушували читати газету, а потім підвели до вух струм і вдарили. Чоловікові руки ламали, били", – розповіла співрозмовниця видання.

Зараз життя в місті відносно спокійне, бердянці "зачаїлися". Російські солдати постійно патрулюють вулиці всіх районів невеликими групами, іноді ходять у супроводі поліцейського із РФ.

Окупанти підходять до чоловіків, запитують документи, перевіряють татуювання по всьому тілу. Останнім часом все частіше зустрічаються ворожі солдати у цивільному одязі, їх видно за поведінкою, розповіла місцева мешканка. Переодягнені військові, за її словами, "ходять, щось знімають на відео, до всіх придивляються, заграють до дівчат".

Крім того, окупанти й російські поліцейські ходять по будинках і квартирах. "Примушують відчиняти двері, заходять у житло, перевіряють документи. Якщо їм не подобається відповідь чи реакція, можуть виявити агресію й навіть силу. Викрадають людей, тримають днями, тижнями, катують, потім когось відпускають, кого ні..." – розповіло джерело видання.

Квартири, де ніхто не живе, рашисти "віджимають" і заселяють туди "своїх". А щоб про їхню діяльність ніхто не дізнався, вони постійно глушать мобільний зв'язок та інтернет, а місцевим кажуть, що мережу нібито вимикає Україна.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...