"Жоден квадратний сантиметр землі не буде предметом поступок": Кулеба поставив крапку в чутках щодо "компромісів" заради миру

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба поставив крапку в чутках щодо "компромісів" заради миру. Він наголосив, що жоден квадратний сантиметр української землі не буде предметом поступок, передають Патріоти України.

Про це міністр розповів в інтерв’ю виданню "РБК – Україна". Так він прокоментував інформацію видання The Washington Post про те, що в адміністрації президента США Джо Байдена є три моделі того, як можуть виглядати переговори про завершення війни.

Зокрема, йдеться про кордони 1991 року, про повернення до кордонів 23 лютого і про повернення Донбасу, але без Криму.

За словами Кулеби, жоден із цих варіантів не обговорювався на зустрічі Байдена та президента України Володимира Зеленського під час його візиту до Вашингтона.

"Розмова була дуже щирою, дуже прихильною, і на цьому візиті президенти Зеленський і Байден, як "Хаймарси", із шести ракет влучили у шість цілей, у тому сенсі, що це був стовідсотково ефективний візит, але він таким став як завдяки підготовці президента і української дипломатії, так і завдяки тому, що США також хотіли, щоб цей візит став стовідсотково успішним", – сказав він.

Міністр додав, що вперше на його пам'яті була така відкритість американської адміністрації, коли все було зроблено так, щоб цей візит став тотальним успіхом.

"Будь-хто може говорити про будь-що будь-де, це їхнє право. Позиція президента, позиція України максимально чітка: міжнародно визнаний кордон України. І жоден квадратний сантиметр української землі не буде предметом дипломатичних або військових поступок", – наголосив Кулеба.

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...