"Жодне з рішень не буде легким для Росії": Кремль вирішив ігнорувати масштабну проблему на Курщині, - розвідка Естонії

У Кремлі прийняли рішення ігнорувати масштабну проблему, яку створили для російської влади українські військові пі час наступу у Курській області. Таку думку висловив заступник командувача Розвідувальним центром Сил оборони підполковник Янек Кессельманн, інформує ERR, передають Патріоти України.

"Наразі стратегічна ініціатива, як і раніше, перебуває в руках України завдяки безпрецедентно успішній операції в Курській області. Наразі, наскільки нам відомо, під контролем ЗСУ перебуває приблизно 900-1300 квадратних кілометрів території Курської області", - сказав Кессельманн.

Він зазначив, що після знищення мостів через річку Сейм у росіян виникла дилема, відступити та залишити для ЗСУ нові території, або використовувати ресурси для відновлення сполучного шляху.

"Обидві дилеми важко вирішити, і жодне з рішень, ймовірно, не буде легким для Російської Федерації", - зазначив Кессельманн. Він заявив, що наразі російські підрозділи створюють лінію оборони на лінії Рильськ-Льгов-Курськ.

"Судячи з усього, українським збройним силам немає сенсу просуватися в цьому напрямі, оскільки стратегічна дилема, з якою стикається Росія наразі, вже створена. Дилема полягає в наступному: або припинити наступ у напрямку Донецької області, або визнати присутність України на території Курської області", - заявив Кессельман.

Представник розвідки Естонії зазначив, що, ймовірно, режим Кремля вирішив ігнорувати масштаби проблеми, яку створили ЗСУ. За словами Кессельманна, ЗСУ змусили Росію використовувати в конфлікті, зокрема, призовників."Хоча РФ з початку війни стверджувала, що цього не станеться", - зазначив він.

На концерті Кобзона підвищений аншлаг: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати ворога станом на 27 серпня

вівторок, 27 серпень 2024, 8:07

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 27.08.24 орієнтовно склали:

Пекін та Київ тішаться, Москва скреготить зубами: Гарріс обходить Трампа і збільшує шанси демократів на вибори у Конгрес

вівторок, 27 серпень 2024, 7:59

Демократи цієї осені знов можуть отримати більшість в палаті представників та Сенаті. Віцепрезидентка Камала Гарріс має 55% шансів перемогти колишнього президента Дональда Трампа у президентських перегонах в США. Про це свідчать результати прогнозу Dec...