"Жодні пацани з чистою кредитною історією і білим аркушем паперу за спиною сьогодні із жодним викликом у жодному міністерстві не впораються", - Давиденко про кризу в Україні

Бізнесмен, екс-депутат Київської міської ради Олексій Давиденко вважає, що в умовах кризи українським міністерствам необхідні менеджери, які можуть "працювати на межі". Таку думку він висловив в авторській програмі Олесі Бацман, відповідаючи на запитання, кого він бачить міністром охорони здоров'я, передають Патріоти України.

"Це провокаційне запитання. У мене є переконання, і воно не змінюється багато років. Я знаю, що до цього по-різному ставляться. Я вважаю, що в ситуації викликів, які у нас є, міністром має бути менеджер. Менеджер, який у змозі дуже швидко, дуже оперативно в цілодобовому режимі ухвалювати рішення. Я не кажу, що це комерційний менеджер. Я просто кажу, що це менеджер – людина-керівник, яка розуміє, як швидко, оперативно ухвалювати рішення, і бачить далі ніж на один крок наперед", – сказав він.

Давиденко нагадав, що на початку російської агресії у 2014 році "власники багатьох великих бізнесів брали на себе управління підприємствами, розуміючи, що, крім них, у цій ситуації не впорається ніхто".

"Тут точнісінько така сама ситуація, тільки, на жаль, у держави немає власника – у нас усі наймані менеджери. Тому тут усе питання, щоб у всіх цих вузьких шийках міністерств, які відповідають за те, щоб ми вижили, мають бути люди, які здатні працювати на межі і працювали раніше в кризових ситуаціях", – заявив Давиденко.

Він відмовився назвати конкретні прізвища, але зазначив, що "називав би людей із бізнесу", тому що "тільки провідні менеджери з бізнесу мають практичні навички виживання і цілодобової роботи в режимі нон-стоп у кризових ситуаціях".

"Я можу точно сказати: жодні пацани з чистою кредитною історією і білим аркушем паперу за спиною сьогодні в цій ситуації із жодним викликом, який є, у жодному міністерстві не впораються – за всієї поваги до громадських організацій, до активістів, журналістів, ще до когось. Максимум, що вони можуть сьогодні, – бути членами наглядових рад, щоб працевлаштуватися. Сьогодні абсолютно інші виклики в країні", – підкреслив бізнесмен.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в китайському Ухані. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

За даними американського Університету Джонса Гопкінса станом на 4 квітня, загальна кількість інфікованих у світі перевищила 1,14 млн, із них майже 234 тис. одужало, приблизно 61 тис. померло.

В Україні станом на 10.00 4 квітня підтверджено 1096 випадків коронавірусної хвороби, 28 осіб померли, 23 одужали. За час епідемії в Україні змінилося два міністри охорони здоров'я: 4 березня у зв'язку з відставкою прем'єр-міністра Олексія Гончарука з посади було зміщено Зоряну Скалецьку, яка очолювала МОЗ із серпня 2019-го; призначений замість Скалецької Ілля Ємець подав у відставку, і його звільнили менше ніж за місяць – 30 березня.

Джерело: Гордон

Надійної техніки на полі бує стане більше: Канадський виробник броньовиків Roshel відкриє завод в Україні

субота, 11 травень 2024, 5:00

Канадська компанія Roshel, яка виробляє броньовані автомобілі Senator зокрема для потреб ЗСУ, планує частково локалізувати своє виробництво в Україні. . Броньовики Senator початково були створені для операцій правоохоронних органів Північної Америки, ...

Найбільший секрет Лукашенки, або Он де буде "білоруська Херасіма": Американці дізналися, де збудували таємну базу, куди Путін міг вже експортувати "Іскандери" з ядерними боєголовками

субота, 11 травень 2024, 4:15

Те, що у випадку навіть підготовки запуску тактичної ядерної зброї Білорусь за лічені хвилини може перетворитись на скопище руїн, ні для кого не секрет. Однак Путін сподівається, що росії побояться мстити тим самим чином. Стало відомо, де Мінськ планує...