"Жодної допомоги не було, пів роти знищено": Полонений окупант поскаржився на командирів РФ і втрати у війні (відео)

Російський військовий, який потрапив у полон наших захисників на півдні України, поскаржився, що його командири ставилися до підлеглих "як до худоби", продавали відпустки за гроші, промишляли вирубуванням українських лісів. У роті, де служив окупант, було 120 осіб, але вже залишилася тільки половина, передають Патріоти України.

Крім того, "мобік" визнав, що військовослужбовці РФ скоюють на нашій землі військові злочини. Йому відомо про випадки зґвалтувань мешканок Токмака та Молочанська Запорізької області солдатами спеціального загону швидкого реагування "Ахмат". Відео допиту полоненого з'явилося 17 червня у Facebook-акаунті 47-ї окремої механізованої бригади "Магура" Збройних сил УкраїниРосіянин стверджує, що проживає в місті Москва і був мобілізований. Повістку йому хотіли вручити ще 21 вересня 2022 року, у той же день, коли диктатор Володимир Путін оголосив так звану часткову мобілізацію.

"Цього ж вечора до мене постукали у двері. Я не відчинив. Десь тиждень ховався від них", – заявив чоловік. Проте, за його словами, дільничний підстережив його у під'їзді та дав повістку.

Український воїн запитав військовополоненого: "А тут не так страшно?". "Тут дуже страшно", – відповів окупант. "Може, краще було там залишитися?" – запитав українець. "Треба було, але не вийшло", – відповів "мобік".

Він розповів, що їх спочатку обстріляли артилерією, а потім зайшли ЗСУ. Коли окупант побачив, як українські воїни закидають російських загарбників гранатами, то "просто все кинув" і намагався втекти, але його підстрелили.

За словами росіянина, коли "настав наступ" ЗСУ, то "жодної допомоги від командирів не було, ні евакуації". "Багато [окупантів] зараз лежать двохсоті. Майже 20 людей, я думаю, якщо не більше", – заявив військовополонений. Він сказав, що у його роті нараховувалося 120 осіб. "Залишилося вже, напевно, менше половини", – заявив ворожий військовослужбовець.

Він поскаржився на погане ставлення з боку командирів, а також сказав, що злочинці з "Ахмата" у Запорізькій області ґвалтували місцевих мешканок, у тому числі неповнолітню дівчинку.


Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...