"Жодних табу немає": У Франції розглядають можливість передачі Україні своїх винищувачів Mirage

Міністр оборони Франції Себастьян Леорню заявив, що Париж розглядає можливість передачі Україні першої партії основних бойових літаків держави Mirage 2000 року. Також французькі інструктори готові провести програму навчання наших пілотів у небі над Варшавою, за погодженням з Польщею, передають Патріоти України.

Слова міністра передає телеканал BFM. При цьому чиновник підкреслено не став займатися самовладством, а послався на заяву президента Макрона. "Голова нашої республіки вже сказав це, ніяких табу немає", – зазначив Лекорню, відповідаючи на запитання щодо літаків для України від журналістів.

Він зазначив, що на сьогодні у Франції утримуються 12 винищувачів Mirage 2000-C. Частина з них може бути передана Силам авіації ЗСУ. Зазначимо, що Mirage 2000-C французький багатоцільовий винищувач четвертого покоління, розроблений у 1970-х роках фірмою Дассо. На озброєнні з 1984 року. Основний бойовий літак ВПС Франції наприкінці XX – на початку XXI століття. Складається на озброєнні кількох країн Азії, Європи та Латинської Америки.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...