Жорстокість силовиків у Білорусі пов'язали з Майданом у Києві

З самого початку білоруські силовики йшли на жорстку конфронтацію.

Один з мінських активістів-учасників акцій протестів у Білорусі вважає, що силовики стали діяти більш жорстко після Революції гідності в Україні. Про це розповів білоруський активіст Олексій М., передають Патріоти України з посиланням на Тексти.

За його словами, вони від початку протестів після виборів президента 9 серпня йшли на конфронтацію. "Дії силовиків зараз надзвичайно брутальні. З самого початку вони йшли на жорстку конфронтацію, фактично хотіли повторити історію 2010 року, коли велику групу протестувальників просто побили і залякали частину суспільства", – сказав він.

На думку активіста, з тих пір ситуація сильно змінилася. "Я думаю, що це наслідки вашого Майдану (в Україні). Наші силовики зараз вільно почали використовувати різні спецзасоби – світлошумові гранати, гумові кулі", – пояснив Олексій.

Боєприпаси для артилерії теж будуть: Бельгія надасть Україні великий пакет військової допомоги

вівторок, 19 березень 2024, 11:44

Бельгія планує передати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів. До нього увійдуть близько трьох сотень бойових броньованих машин LMV й три мінні тральники. Про це пишуть видання Belga та Shephard Media, посилаючись на слова мін...

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...