Журналіст американського телеканалу незаконно відвідав Крим

Журналісти американського телеканалу NBC приїхали знімати репортаж у тимчасово окупований Крим через російський Кримський міст. Це порушує законодавство України. У репортажі йдеться про те, що журналісти спочатку приїхали до Москви, а потім уже через Кримський міст дісталися Криму, передають Патріоти України.

Також у сюжеті йдеться, що «більшість їхніх співрозмовників» на півострові почуваються росіянами і вважають Крим частиною Росії. Також журналісти зазначають, що більшість російськомовного населення півострова до окупації Криму Росією була проросійським, ніж жителі інших регіонів України.

Журналісти також наводять слова президента України Володимира Зеленського про деокупацію Криму, а ще згадують про заклики ООН повернутись до міжнародно визнаних кордонів та звинувачення від Комітету ООН на адресу росії у позасудових вбивствах, викраденнях, політично вмотивованих переслідуваннях, дискримінації та насильстві в Криму.

«Об'єктами багатьох із цих порушень прав людини, як стверджується, була мусульманська етнічна меншість — кримські татари, які протягом багатьох років зазнавали утисків і часто очолювали опозицію до російської влади», — пишуть NBC News.

Спікер МЗС України Олег Ніколенко заявив, що відвідування окупованого півострова є порушенням законодавства України. «Для порушників передбачено правову відповідальність. Зокрема, іноземцям за такі дії також передбачено заборону на в'їзд до України», — написав він у Facebook.

Компетентні органи України встановлюють обставини незаконного відвідування журналістом NBC території Криму.

Познайомився з ATACMS ближче нема куди: В Алушті поховали командира секретної військової бази окупантів на горі Ай-Петрі

субота, 18 травень 2024, 7:37

В Алушті поховали російського військового, підполковника Олександра Кулакова, який загинув під час ракетного удару 13 травня по російській базі на горі Ай-Петрі. Про це повідомила голова російської адміністрації Алушти Галина Огнєва, передає Крим.Реалі...

Ще не кінець: Росія може готуватися до великого наступу найближчими тижнями, - Reuters

субота, 18 травень 2024, 7:28

Країна-агресор Росія, можливо, готує більш масштабний наступ на фронті в Україні. На думку аналітиків, наступ на півночі Харківщини може бути лише відволікаючим маневром. Про це йдеться у матеріалі видання Reuters. Журналісти пишуть, що в Україні попер...