Журналіст Єсипенко, захоплений "чекістами" Путіна в Криму, заявив на судилищі про тортури щодо нього у катівнях ФСБ, - адвокат

Дмитро Дінзе

Заарештований в окупованому Криму журналіст Владислав Єсипенко повторно заявив у суді, що свідчення, дані ним у ході попереднього слідства, були отримані під тортурами. Про це в коментарі Крим.Реалії повідомив адвокат Дмитро Дінзе, зазначають Патріоти України.

Крім Єсипенка, на засіданні допитали двох свідків - оперативного співробітника ФСБ і кінолога.

"Оперативний співробітник заперечував тортури. І заявив, що вони давно володіли інформацією про те, що він має стосунок до незаконного обігу зброї та боєприпасів. Коли їм (ФСБ. - ред.) надійшла інформація, що в нього можуть бути із собою заборонені до обігу предмети, то вони провели затримання і знайшли гранату. Щодо тортур оперативник повідомив, що Єсипенко сам пішов 10 березня через ФСБ і вранці наступного дня з'явився до них для участі в оперативно-розшукових заходах", - заявив адвокат.

Він уточнив, що кінолог лише підтвердив факт, що службова собака під час огляду автомобіля "знайшла предмет, схожий на гранату".

Нагадаємо, про затримання Єсипенка стало відомо 12 березня. Його та ще одну учасницю акції на честь дня народження Шевченка - Єлизавету Павленко - затримали на Ангарському перевалі.

16 березня ФСБ РФ заявила, що Єсипенко нібито збирав інформацію за завданням української розвідки, а також виготовив саморобний вибуховий пристрій. У Службі зовнішньої розвідки України затримання Єсипенка назвали пропагандистською акцією напередодні річниці окупації.

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...

"Наша мета - зробити її найбільш сильною з усіх": Зеленський розповів, на якому етапі безпекова угода зі США

неділя, 28 квітень 2024, 22:14

Україна працює із США над текстом двосторонньої безпекової угоди. Влада хочу зробити цю угоду найбільш сильною з усіх. Про це сказав президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні у неділю, 28 квітня, передають Патріоти України. «Зараз наші...