Журналіст розповів, як Лукашенко в Шанхаї хапав Путіна за ґудзик (відео)

Гордон поділився цікавою історією з переговорів президентів РФ і Білорусі про об'єднання.

Ще два роки тому президенти РФ і Білорусі Володимир Путін і Олександр Лукашенко активно обговорювали ідею створення єдиної "Союзної держави". На одній із зустрічей відбулася цікава історія, яку Дмитру Гордону повідав головний редактор російської радіостанції "Ехо Москви" Олексій Венедиктов. Цю історію Гордон озвучив в ефірі телеканалу "Украіна24", передають Патріоти України.

"Він мені розповів приголомшливу історію, як в Шанхаї зустрілися два роки тому Путін і Лукашенко. Путін йому каже: "Давай об'єднуватися". Це ж ідея фікс. А Лукашенко ні в яку. Переговори закінчуються, вони встають. І тут Лукашенко бере Путіна за гудзик і каже: "Я згоден"", - розповів журналіст.

З його слів, на уточнююче запитання Путіна Лукашенко повідомив, що згоден на "Союзну державу", але за однієї умови. "Я готовий бути віце-президентом. Ви президент, я віце-президент. Рік. Потім я президент, ви віце-президент", - передав Гордон слова президента Білорусі.

Він уточнив, що Венедіктову цю історію підтвердили люди, які були присутні на тих переговорах. Гордон був вражений даною історією, зазначивши, що Лукашенко "молодець".

Журналіст констатував, що в підсумку ідея з "Союзною державою" провалилася. "Не пройшла тема. Йому (Путіну - ред.) було набагато простіше зробити об'єднання Білорусі і Росії. По-перше, це красиво. Це збільшення території, це велич. Ось він, збирач руських земель. Не пройшло. І те, що він зробив з цим референдумом і обнуленням, виглядає негарно, недобре. і це не додає йому нічого, скоріше, зменшує", - заявив він.


Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...