Жыве Беларусь! Попередній керманич сусідньої держави запропонував позбавити російську мову статусу державної (відео)

В далекому 1994 році "колгоспник" переміг одного з трьох підписантів Біловезької угоди про ліквідацію СРСР викриваючи начебто "нечуваної корупції" та "диктаторських замашках". "Диктатор" Шушкевич поступився владою мирно і результати виборів не сфальшував.

Ексглава Верховної ради Білорусі Станіслав Шушкевич заявив, що єдиною державною мовою республіки має бути білоруська. Про це 85-річний патріарх білоруської політики заявив в інтерв'ю YouTube-каналу "І Грянув Грем", зазначають Патріоти України.

Він зазначив, що єдиною державною мовою в країні має бути білоруська, бо "в нього немає більше батьківщини". Однак перехідний період на білоруську як державну мову буде тривалим і "доволі складним", зазначив Шушкевич.

Колишній політик також наголосив, що у Білорусі немає жодного протистояння з Росією.

"У нас ніколи не було міжнаціональної ворожнечі. Але ми завжди хотіли бути білорусами. І загалом, видавили з нас нашу мову, видавлюють нашу культуру. Загрози над російською мовою немає", - сказав 85-річний Шушкевич.

Нагадаємо, російській мові в Білорусі присвоєно статус другої державної ще 1995 року.

Шушкевич був главою Верховної ради Білорусі в 1991-1994 роках. Також він із 1996 до 2018 року обіймав посаду голови партії "Білоруська соціал-демократична Грамада" (БСДГ).

"Загін задоволень" Кім Чен Ина: Скільки незайманок корейці приносять у жертву своєму комуністичному божеству

четвер, 2 травень 2024, 9:34

Отакий соціалізм вибудували в КНДР. От за це було пролито кров мільйонів людей. Щороку диктатор Північної Кореї Кім Чен Ин нібито відбирає 25 незайманих дівчат для свого "загону задоволень". Про це розповіла Пак Енмі, яка втекла з КНДР. . За словами П...

Батальйон "Хабарник" то не про фронт: Із законопроєкту про звільнення топ-корупціонерів від вироків в обмін на мобілізацію приберуть лише "верх". Більшість бубочок відмажуть, - Шабунін

четвер, 2 травень 2024, 9:05

Яку цінність для армії та перемоги являє собою, наприклад, Роман Насіров, знають лише творці законопроекту. Як і тому, чому гарному зможе навчити своїх нових начальників в ЗСУ​. Верховна Рада на своєму засіданні має намір проголосувати у другому читанн...