Жила біля залізниці: "Ідейна" зрадниця стала інформаторкою росіян (фото)

До Чугуївського міського суду Харківщини передали обвинувальний акт щодо 50-річної жительки селища Новопокровка (Чугуївщина), яка була російською інформаторкою, передають Патріоти України.

Слідчі встановили, що жінка давно була прихильницею Росії і минулого року почала спілкуватися з представником ФСБ у Telegram. Вона жила поряд із залізницею, тому могла постійно стежити за рухом, напрямом та кількістю потягів, які перевозили військову техніку. Цю інформацію вона передавала ворогу. Також жінка позначала на гугл-мапах фортифікаційні споруди та місця дислокації української армії, після цього відправляла куратору у Росію. Окрім цього, вона писала до проросійських спільнот.

"Відомо, що гроші за поширення інформації про українських захисників обвинувачена не отримувала, діючи з ідейних міркувань. Також жінка була активною учасницею проросійських спільнот у Телеграмі. Там зловмисниця спілкувалась з однодумцями і розповідала, що Харків нібито є частиною росії. Під час обшуків у фігурантки виявили телефон із доказами проведення нею підривної діяльності на користь рф", — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Помічницю росіян судитимуть за ч. 2 ст. 114-2 і ч. 2 ст. 436-2 (поширення інформації про переміщення, рух та розташування ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану, виправдовування, визнання правомірною збройної агресії Росії проти України) Кримінального кодексу України. Їй загрожує до восьми років тюрми. Зараз жінка перебуває під вартою.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...