Житель Харківщини примусив знайомого віддати автівки окупантам (фото)

Слідчі оголосили підозру 47-річному мешканцю села Плоске (Куп'янський район), який під час окупації активно співпрацював із російськими військовими. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі, передають Патріоти України.

Як установило слідство, чоловік раніше мав проблеми із законом. На початку травня минулого року він добровільно надав свою домівку окупантам. У його домоволодінні загарбники жили до вересня, поки село не було звільнене.

У червні колаборант разом з російськими військовими, у яких була з собою стрілецька вогнепальна зброя, приїхав до свого знайомого. Чоловік погрожував йому та примусив віддати ключі від машини "ВАЗ" й трактора.

"У результаті окупанти заволоділи зазначеними транспортними засобами й змогли використовувати їх у власних цілях", — розповіли в прокуратурі. Підозру чоловікові оголосили за ч. 4 ст. 111-1 (передача матеріальних ресурсів збройним формуванням держави-агресора) Кримінального кодексу України.

Загрожує 20 років в'язниці: ФСБ затримала українця на кордоні з Грузією, - росЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 16:52

У Північній Осетії затримали громадянина України за підозрою в передачі українським спецслужбам інформації про розташування російських військових. Про це повідомляє місцеве видання "15-регіон" з посиланням на пресслужбу прикордонного управління ФСБ Рос...

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...