Жителя Харківщини судитимуть за пости з російською пропагандою

Співробітники Служби безпеки України викрили 37-річного жителя Харківської області у поширенні матеріалів у соцмережі з виправдовуванням російської агресії. Раніше він проживав у Донецькій області, а потім переїхав. Як установили слідчі, минулого року чоловік неодноразово розміщував на своїй сторінці у Facebook відео про так звану російську "спецоперацію" та прославляння її учасників, передають Патріоти України.

"У цих роликах містилися брехливі наративи кремлівської пропаганди про нібито рятівну місію росії стосовно України, а також схвалювалися дії російських військовослужбовців та учасників незаконних збройних формувань держави-агресора. Ініційована СБУ комплексна судова психолого-лінгвістична експертиза мовлення підтвердила незаконність дій ворожого агітатора", — повідомив речник управління Служби безпеки України у Харківській області Владислав Абдула.

Чоловікові оголосили підозру за ч. 2 і ч. 3 ст. 436-2 (поширення матеріалів, в яких міститься виправдовування збройної агресії рф проти України, вчинене повторно) Кримінального кодексу України. Правопорушник перебуває під вартою. За інформацією Харківської обласної прокуратури, підозрюваний — мешканець селища Безлюдівка.

Помічник держсекретаря США розповів, як Росія втягує Грузію у війну в Україні

неділя, 5 травень 2024, 23:52

Помічник держсекретаря США, координатор із санкційної політики Джим О'Брайєн заявив, що РФ втягує Грузію у війну проти України, маючи намір збудувати в окупованій Абхазії базу ВМФ. Про це пише "Ехо Кавказу", передають Патріоти України. "Саме Росія втяг...

Захарова пожалілася на "ворожі дії" країн Балтії та пригрозила "асиметричними заходами"

неділя, 5 травень 2024, 23:39

Представниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Москва планує запровадити економічні та транзитні санкції щодо Латвії, Литви та Естонії за «ворожі дії» щодо Росії. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. «На ворожі дії прибалтів ...