Жителям "ЛДНР" з російськими паспортами можуть заборонити в'їзд в ЄС

7 держав-членів ЄС хочуть запровадження санкцій.

Російський паспорт стане "вовчою грамотою"? Ілюстрація: pixabay.com.

Комісія Європейського союзу вивчить можливість заборони на в'їзд до ЄС громадянам окупованих територій Донбасу, у яких є російські паспорти. Про це Twitter повідомив брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк, передають Патріоти України.

"Посли ЄС обговорили питання про видачу паспортів Росії на сході України. 7 держав-членів хочуть санкцій. Вони доручили комісії вивчити можливість заборони на в'їзд до ЄС громадянам з цими паспортами", - написав він.

Нагадаємо, 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощення процедури надання російського громадянства жителям "Донецької та Луганської народних республік". Глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що для того, щоб припинити видачу російських паспортів на Донбасі необхідно ввести масштабні санкції проти Росії у вигляді системної відповіді.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...