Життя дорожче економії: Туреччина відмовилась від російської COVID-вакцини, котрої боїться і Путін. Москва прикро вражена і "не розуміє"

Туреччина не закуповуватиме російську вакцину від коронавірусу, так як та не відповідає лабораторним стандартам. Про це заявив глава турецького Мінохоронздоров'я Фахреттін Коджа в інтерв'ю Haber Turk у середу, 9 грудня, зазначають Патріоти України.

"Проблема російської вакцини полягає в тому, що вона не відповідає вимогам належної лабораторної практики (GLP). У нашій країні ця вакцина не зможе отримати ліцензію", - сказав Коджа.

Раніше президент Реджеп Таїп Ердоган каже, що Туреччина обговорює можливість закупівель вакцин з Росією і Китаєм. Зокрема, він обговорював це з Путіним. Також Туреччина замовила у китайської компанії SinoVac 50 млн доз вакцини, а також веде переговори про придбання вакцини, розробленої компанією Pfizer у співпраці з BioNTech.

Офіційний представник Кремля Дмитро Пєсков прокоментував відмову Туреччини від російської вакцини від коронавируса «Супутник V» словами про надійність препарату.
«Результати тестування і випробувань показують, що це дуже ефективна і надійна вакцина», - запевнив речник Путіна.

При цьому кілька днів тому той самий Пєсков пояснював, чому президент Росії непатріотично не прививається «Супутник V». Тоді він наголошував, що дорогий Володимир Володимирович не може ризикувати вживаючи не випробувані належним чином лікі.

Як відомо, першою російською вакциною від коронавірусу став препарат Супутник V. Це розробка інституту імені Гамалії МОЗ Росії. У країні вже почалася масова вакцинація цим препаратом.

Сі Цзіньпін танцює на краю прірви: Китай збільшив експорт до РФ сировини для виробництва боєприпасів - ЗМІ

п’ятниця, 17 травень 2024, 2:35

У Пекіні лише кілька місяців, щоб довести Заходу лояльність справі миру і заморозити поставки Москві засобів, що дають змогу підтримувати війну. Китай різко збільшив експорт до Росії нітроцелюлози, яку можна використовувати для виробництва боєприпасів....

Наступальна операція в лісі - надскладна бойова робота: Азов показав процес захоплення російських позицій у Серебрянському лісі на Луганщині (відео)

п’ятниця, 17 травень 2024, 1:45

Воїни бригади "Азов" показали відео штурму російських позицій у Серебрянському лісництві. . "Це відео про справжні бої у лісах Кремінної. Документальні кадри усіх етапів роботи штурмових груп: від стройового огляду і приготувань, артпідготовки і почат...