Життя холопів оцінив недорого: Путін пообіцяв "мобікам" та контрактникам одноразові виплати (документ)

Російський диктатор Володимир Путін підписав указ про одноразову виплату 195 тисяч рублів мобілізованим та іншим громадянам, які заключили контракт під час "спецоперації" в Україні та проходять військову службу у ЗС РФ. Про це повідомляють російські пропагандистські ЗМІ, які публікують указ від 2 листопада господаря Кремля, передають Патріоти України.

В указі вказується, що одноразова виплата у розмірі 195 тисяч рублів належить "військовослужбовцям, які проходять військову службу за контрактом". А нижче у тексті також зазначається, що виплати наводяться і для "громадян, покликані на військову службу з мобілізації".

У Росії починаються мітинги мобілізованих через невиплату обіцяних коштів

У Кремлі обіцяли виплатити кошти усім мобілізованим, однак у РФ закінчуються гроші. Як йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни, влада Росії стикнулася з труднощами щодо виплат військовим. Ці проблеми посилюють соціальну напругу.

Російські телеграм-кканали повідомляють про численні мітинги, на яких мобілізовані протестують та вимагають обіцяних їм грошей. Подібний протест був зафіксований в Ульяновську, а також у Чувашії, де російський місцевий чиновник кричав до протестуючих мобілізованих, що влада не обіцяла їм виплату 300 000 рублів.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...