"Жити вже немає за що": Окупанти в Генічеську вигадали цинічну схему, щоб змусити людей отримувати паспорти РФ

У тимчасово захопленому Генічеську Херсонської області окупанти вигадали цинічну схему, щоб змусити людей отримувати паспорти РФ. Зокрема, нелегітимні документи змушують брати працівників бюджетних установ, які хочуть повернутися до роботи. Про це повідомив радник голови Херсонської обласної військової адміністрації Сергій Хлань, передають Патріоти України.

Наприклад, у Генічеську, який зазвичай росіяни використовують як свій майданчик для експериментів, російські загарбники спочатку зробили так, що люди втратили роботу та дохід.

"Курортний сезон, який для багатьох був джерелом заробітку – зірвали. Жити вже немає за що. А тепер роблять таким чином: починають розширювати штат бюджетних посад у школах, дитсадках і тд. Щоб ці посади отримати – потрібен російський паспорт, що відповідно є колаборацією", – зазначив Хлань.

За його словами, тих, хто відмовляється – переслідують, а також залякують, що вже готують списки на виселення. "Люди бояться. Тим більше, що в області тривають викрадення місцевих. Повідомляють, що педагогів, які відмовились співпрацювати забирають "на розмову". Так окупанти лютують, бо навчальний рік розпочався не так, як вони хотіли, хоч бажаючі навчатись є – їх мало. Тому вступну кампанію продовжили та зазивання дітей у віджаті школи також", – пояснив радник голови ОВА.

Він додав, що ситуація в області складна загалом, але боротьба триває. "Будьте обережними, вірте у перемогу, Херсонщина завмерла в очікуванні, Херсонщина – незламна, Херсонщина – Україна! Все буде!" – наголосив Хлань.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...