Живий щит від ЗСУ: Росія звозить до Криму іноземних дітей для "відпочинку в таборі "Артек", - литовський депутат

Росія має намір використати іноземних дітей в якості живого щита в ході майбутнього контрнаступ ЗСУ. З цією метою РФ намагається організувати групові тури іноземних дітей до Криму. Про це повідомив депутат литовського Сейму Лаурінас Кащюнас, передають Патріоти України.

За його словами, зараз у різних країнах світу росіяни намагаються організувати групи дітей для поїздки до Криму на найближчий час. Одним пропонують звичайний відпочинок, іншим – різні культурно-просвітницькі заходи.

Кащюнас стверджує, що під прикриттям музичного конкурсу групи переможців – діти у віці від дванадцяти до тринадцяти років з Казахстану, Ізраїлю, Бельгії, Марокко, Таджикистану, Єгипту, Вірменії та інших країн – запрошують відправитися в дитячий табір "Артек" в Криму на найближчий час. Організовуються й інші різні заходи.

"Це робиться з двома цілями: звичайно спробувати скласти враження, що Крим нібито є законною частиною РФ і спробувати заперечувати факт окупації, але головна мета поки набагато більш цинічна – привезти якомога більше "живих щитів", дітей – заручників перед майбутньою контрнаступальною операцією української армії, в якій безсумнівно буде задіяний окупований півострів Крим", – заявив литовський депутат.

Кащюнас закликав уряди згаданих та інших країн негайно вжити заходів для захисту своїх громадян і не допустити використання дітей в якості російських заручників у військових цілях.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...