Живими Кремлю вони не треба: Матросів потопленого крейсера "Москва" готуються повторно кинути на війну

Членів екіпажу, що вижили на потопленому Україною ракетному крейсері "Москва", можуть знову відправити в зону бойових дій. Про це пише Нова газета. Європа з посиланням на батьків матросів, передають Патріоти України.

У своєму листі до військової прокуратури Севастополя, в Комітет солдатських матерів і до Уповноваженого з прав людини родичі тих, що вижили, поскаржилися, що строковиків досі не перевели на сушу.

Зараз вони утримуються на сторожовому кораблі "Ладний", який був введений в експлуатацію в 1981 році. Корабель потребує ремонту і не дуже придатний для походів.

"Є інформація від військовослужбовців про подальший вихід в море для участі в СВО ("спецоперації") сторожовий корабель "Ладний" імовірно 30 червня. Просимо провести перевірку щодо можливої участі СКР (сторожовий корабель) "Ладний" у СВО з екіпажем, у складі якого перебувають військовослужбовці строкової служби", — йдеться в документі.

Зараз на кораблі перебувають 49 строковиків з крейсера "Москва". Багато з них не хочуть знову брати участь у військових діях, заявляють їхні родичі.

"Наші діти, військовослужбовці строкової служби, вже були неправомірно залучені у СВО на крейсері "Москва", отримали бойові психічні травми в результаті катастрофи, що сталася. Ми вважаємо неприпустимим нове залучення до участі в бойових діях тих, хто пережив психологічно травмуючу ситуацію", — додали батьки.

"Над нами летить, падло": У ПС показали, як збивали "Шахед " на півдні

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:59

Командувач Повітряних сил Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони по ворожих дронах-камікадзе на півдні країни 29 березня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Цієї ночі воїни Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил...

Хоче влаштувати торг? Шредер заявив, що його дружба з Путіним може допомогти закінчити війну

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:44

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер вважає, що його давні добрі стосунки з російським диктатором Володимиром Путіним можуть посприяти закінченню війни в Україні. Слова Шредера у четвер, 28 березня, наводить Deutsche Welle, передають Патріоти Укра...