Зять Єльцина звільнився з посади радника Путіна, - західні ЗМІ

Радник російського диктатора Володимира Путіна і зять першого президента РФ Бориса Єльцина Валентин Юмашев відмовився від посади. Про це повідомляє агентство Reuters із посиланням на два джерела, передають Патріоти України.

Перша заступниця виконавчого директора Президентського центру Бориса Єльцина Людмила Телень заявила, що Юмашев звільнився ще у квітні з власної ініціативи. Кремль і сам Юмашев не відповіли на запит агентства про коментарі.

Як пише Reuters, Юмашев був радником на громадських засадах, а його вплив на ухвалення рішень диктатором був «обмежений», проте його звільнення «розриває один з останніх зв’язків адміністрації Путіна з правлінням Єльцина, періодом ліберальних реформ і відкритості Росії до Заходу».

Юмашев у 1997—1998 роках керував адміністрацією президента Росії, а Путін у цей час був його заступником. У пресслужбі центру Єльцина заявляли, що Юмашев 18 років був радником Путіна на громадських засадах, а у 2018 році був знову перепризначений на посаду.

25 березня Путін звільнив Анатолія Чубайса з посади свого спецпредставника зі зв’язків із міжнародними організаціями. Агентство Bloomberg повідомляло, що Чубайс залишив посаду і виїхав із Росії, пояснивши свої дії незгодою з повномасштабною війною проти України.

Справа про державний заколот: Верховний суд США виніс рішення щодо можливості участі Трампа у президентських виборах

неділя, 5 травень 2024, 4:15

Верховний суд США дозволив експрезиденту Дональду Трампу брати участь у праймеріз у штаті Колорадо. Це рішення суду надає йому можливість бути висунутим як кандидат від Республіканської партії під час виборів наступного глави держави. Про це у суботу, ...

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"