Зятя теж арештували: В Австрії затримали ексагента спецслужби за підозрою у шпигунстві на користь РФ

Австрійські правоохоронці затримали колишнього агента Федерального відомства із захисту конституції та боротьби з тероризмом (BVT) Егісто Отта за підозрою у шпигунстві на користь Росії. Про це повідомляє Der Standard, передають Патріоти України.

Зазначається, що підозрюваний наразі перебуває під вартою у слідчому ізоляторі. Як пише газета, Австрійські правоохоронці розслідують справу Егісто Отта з 2017 року за звинуваченнями у зловживанні службовим становищем, таємній розвідці на шкоду Австрії та порушенні службової таємниці. Арешту ексагента передувала інформація про те, що він передавав російським шпигунам вміст мобільних телефонів високопосадовців.

Його колишній зять, який, як вважають, сприяв цьому злочину, також був заарештований. У помешканнях обох затриманих були проведені обшуки.

За інформацією Der Standard, Отт був співробітником Федерального відомства із захисту конституції та боротьби з тероризмом (BVT), яке наразі розформоване. До цього його прізвище фігурувало у справі колишнього члена правління платіжної компанії Wirecard Яна Марсалека, якому, як зазначається, Отт допомагав у створенні шпигунського осередку для Росії в рамках BVT.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...