З’явилася схема повітряного параду у Києві до Дня Незалежності

З’явилася схема повітряного параду до Дня Незалежності

Під час підготовки до повітряного параду, до 30 червня Міноборони мало завершитись планування підготовки та самого прольоту авіаційної техніки, зокрема за участі міжнародних партнерів. На наступному етапі, до 30 липня, проводиться попередня підготовка авіаторів у пунктах постійної дислокації, зазначають Патріоти України.

Наказ Міністерства оборони України щодо залучення авіаційної техніки до повітряного параду до Дня Незалежності

Окрім того, паралельно з цим, до 20 липня, мають завершити планування і підготувати та узгодити всі документи щодо прольоту авіації над столицею України.

Су-24 почали готувати до параду. Фото: АрміяInform

До 10 серпня, мають здійснити передислокацію всієї задіяної у параді авіатехніки та передачу її в оперативне підпорядкування командуванню Повітряних Сил ЗС України.

Схема повітряного параду до Дня Незалежності України. Зображення: Міноборони України

Після цього, розпочнеться безпосередня підготовка до прольоту повітряної колони. Ці заходи здійснюватимуться в період з 10 по 22 серпня на визначених аеродромах.

Також, у рамках підготовки передбачається участь повітряної колони в проведенні спільних тренувань на вулиці Хрещатик міста Києва, які відбудуться 18,20 та 22 серпня.

Винищувач МіГ-29

До повітряної складової будуть залучені сім винищувачів МіГ-29, шість Су-27, по чотири штурмовики Су-25 та бомбардувальники Су-24, три Ан-26, два Ан-72 Нацгвардії та два DA-42 ДПСУ.

Окрім того, буде залучено по одному літаку Іл-76 Повітряних сил та Ан-32 ДСНС і Ан-225 «Мрія», яку у резерві страхуватиме Ан-124 «Руслан».

Іл-76МД України Фото: Andrey Rakul

Крім того, до авіаційної складової залучать п’ять вертольотів Мі-8 та чотири Мі-24 від Сухопутних військ ЗСУ, два Мі-14 від морської авіації, шість гелікоптерів EC-225LP, відповідно по три від Національної гвардії та ДСНС, і три H-145 від Національної поліції.

Винищувачі F-15 Повітряних сил США Фото: 1st Lt. Christopher C. Mesnard

У параді з нагоди 30-ї річниці відновлення Незалежності України візьмуть участь літаки країн-партнерів. Проліт авіації у складі повітряної колони сил безпеки і оборони та збройних сил країн-партнерів включено у план заходів оприлюднений Кабінетом Міністрів України.


"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...

На місці влучання спалахнула потужна пожежа: Окупанти знову вдарили по Одесі (фото, відео)

середа, 1 травень 2024, 23:18

Увечері 1 травня російські окупанти знову вдарили по Одесі. Про це повідомили місцеві Telegram-пабліки, передають Патріоти України. У мережі з'явилися фото та відео наслідків. Над містом здійнявся дим. За попередніми даними, окупанти вдарили по складу ...