Зікнулися з дилемою: Британська розвідка дізналася про проблему росіян з ракетами "Калібр"

Росія зіткнулася з дилемою застосування крилатих ракет проти України - ракети потрібні для потенційної війни з НАТО, а нинішня війна вже майже виснажила їхні запаси. Про це повідомляє британська розвідка, передають Патріоти України.

Британці відзначають, що в ніч проти 9 травня Росія випустила по території України вісім крилатих ракет "Калібр" – вперше після двомісячної паузи. До цього "Калібри" застосовували востаннє ще 9 березня, хоча всі попередні місяці перед тим Росія активно їх використовувала.

Двомісячну паузу в застосуванні "Калібрів" британська розвідка пояснює бажанням росіян відновити свої ракетні запаси. Британські військові аналітики вважають, що Росія розглядає крилаті ракети всіх типів як головний інструмент нанесення ударів вглиб України для зриву українського контрнаступу.

Також росіяни, очевидно, покладаються саме на ракети в разі гіпотетичного конфлікту з НАТО, що породжує дилему – використовувати ракети проти України або притримати.

"Як використовувати цю дефіцитну і дорогу зброю - одна з численних дилем, з якими стикається російське командування, тому що війна в Україні триває набагато довше, ніж вони спочатку планували", – зазначають британці.

Про мотивацію

неділя, 19 травень 2024, 0:45

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...

"Ми готові до з'ясування відносин на полі бою": Лавров очікує ворожнечу з Європою "на покоління"

субота, 18 травень 2024, 23:16

Європа як партнер для Росії не актуальна як мінімум на одне покоління. Таку заяву зробив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у суботу, 18 травня, передають Патріоти України. "Дмитро Віталійович Тренін (російський політолог – ред.) в одній зі св...