"Зіткнення" Зеленського і Порошенка: Букмекери і соціологи визначилися з переможцем

За кілька днів до другого туру виборів президента України букмекери підготували підсумкові котирування. Аналітики вказали, що коефіцієнти зафіксувалися на певних величинах і серйозних змін чекати не доводиться, повідомляють Патріоти України.

Ставки і рейтинги

За даними букмекерської контори "Фаворит спорт", станом на 17 квітня коефіцієнт на перемогу Петра Порошенка становить – 4,10, тоді як шанси його опонента, Володимира Зеленського, розцінюються вище – 1,18.

Не сильно відрізняються дані і на сайті букмекерської контори Parimatch. Ставки на другий термін нинішнього президента складають 5 до 1, а у Зеленського – 1,17.

У свою чергу соціологічні опитування групи "Рейтинг" і Київського міжнародного інституту соціології також виводять рейтинги на користь Володимира Зеленського.

Так, за даними опитування соціологів "Рейтингу" з 12 по 16 квітня, серед тих українців, хто має намір голосувати в другому турі і визначився з вибором – 72,7% віддадуть свій голос за Володимира Зеленського, а 27,3% – за чинного главу держави Петра Порошенка.

За даними КМІС, рівень підтримки Зеленського становить 72,2%, а Порошенко – 25,4%. Прес-реліз був опублікований 16 квітня, дослідження проводилося з 9 по 14 квітня методом особистого інтерв'ю.

У той же час в ЗМІ опублікували результати ще одного соціологічного опитування КМІС виходячи з яких, розрив між кандидатами в президенти Петром Порошенко і Володимиром Зеленським скоротився до 38,1-61,9% відповідно.

У коментарі ці дані підтвердила соціолог КМІС Тетяна Пєсковська: "Це дійсно наші дані, у нас дуже багато проектів йдуть паралельно, і якщо замовник не хоче публікувати ці дані, то, відповідно, ми їх і не публікуємо. Просто їх хтось "злив" раніше в інтернет".

Як з'ясувалося пізніше, опитування проводилося з 6 по 16 квітня методом телефонного інтерв'ю. Пізніше КМІС виклав прес-реліз з уточненими даними.

Вплив дебатів

Як пояснив букмекер "Фаворит спорт" Максим Шварев, майбутні дебати кандидатів у президенти 19 квітня на НСК "Олімпійському" можливо і вплинуть на коефіцієнт, але "процентовка буде не критичною". За даними аналітиків коливання будуть в межах 0,15-0,25%.

Таку ж думку підтримують і соціологи. У бесіді з нами директор соціологічної групи "Рейтинг" Олексій Антипович заявив, що результат другого туру виборів досить передбачуваний.

"Зараз якихось кардинальних змін ми не те, що не побачимо, ми їх не чекаємо. Скажімо так, результат виборів досить передбачуваний", – заявив він.

"Дебати не встигнуть сильно змінити громадську думку за два дні до другого туру виборів. Треба буде дивитися, але я думаю, що на той час вже буде зрозуміло, хто є переможцем. І ці дебати будуть проводитися на утримання свого електорату", – сказав в коментарі директор ГО "Центр "Соціальний моніторинг" Дмитро Дмитрук.

Також букмекерська контора "Фаворит спорт" пропонує робити ставки на слова, які обов'язково скажуть кандидати під час полеміки. Виявилося, що під час дебатів обов'язково прозвучить прізвище "Свинарчук". Імовірність згадки колишнього заступника Секретаря Ради національної безпеки майже стовідсоткова – коефіцієнт 1,05.

До першої трійки "обов'язкових до згадки" входять також "Майдан" – 1,10 і "Томос" – 1,12. З високою часткою ймовірності можна прогнозувати вживання у виступах таких слів як "Путін", "Янукович" і "агент Кремля".

Також там пропонують вибрати ведучого можливих дебатів. З числа ймовірних кандидатів поки лідирує телеведучий і журналіст Павло Казарін – коефіцієнт 1,10. З цікавих персоналій слід виділити Сергія Притулу, Яніну Соколову, Савіка Шустера та Олександра Дубинського. Поява Віктора Януковича розцінюється фахівцями як неймовірне – коефіцієнт 500.

Цікаві ставки по дебатам пропонує і Parimatch, серед яких гравцям пропонують поставити на те, чи вилає один з кандидатів свого опонента нецензурними словами або виллє йому воду в обличчя, хто з кандидатів піде ще до закінчення дебатів і чи може статися бійка між кандидатами.

Підтримка по регіонах

Тут дані букмекерів і соціологів теж сходяться. Зеленський є лідером серед жителів сходу, півдня і центру України. На заході у Порошенка більше шансів, але до другого туру виборів його опонент практично зрівняв рейтинги і там.

Джерело: Обозреватель

Чиновники путіна обурені "бездуховними" витівками України: БПЛА вночі атакували кілька регіонів РФ. На Смоленщині горять з НПЗ (відео)

середа, 24 квітень 2024, 9:14

Російська влада звинуватила Україну в атаці, зазначивши, що комплекси ППО працювали по повітряних цілях. Очевидці стверджують, що під час атаки пролунали щонайменше 4-5 вибухів. . Він звинуватив Україну в атаці, зазначивши, що комплекси ППО військ РФ ...

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...