Зіткненню бути? Сі Цзіньпін оголосив Тайвань "недоторканною територією Китаю"

Голова комуністичної партії Китаю Сі Цзіньпін підтвердив свою обіцянку здобути "возз'єднання" з демократичним Тайванем, передають Патріоти України.

"Тайвань є недоторканною територією Китаю", - сказав він.

Він закликав "рішуче протистояти сепаратистській діяльності, спрямованій на незалежність Тайваню".

На урочистих зборах на честь 75-річчя заснування Китайської народної республіки 30 вересня Сі Цзіньпін у своїй промові наголосив на своїй рішучості домогтися "повного возз'єднання Батьківщини".

"Це незворотна тенденція, справа справедливості та загальне прагнення народу. Ніхто не може зупинити перебіг історії", - сказав він трьом тисячам людей, які зібралися в Будинку народних зборів у Пекіні.

День утворення КНР відзначається 1 жовтня.

Китай та Тайвань

Правляча Комуністична партія Китаю вважає Тайвань своєю територією, хоча ніколи нею не управляла, і поклялася "з'єднатися" з самоврядною демократією, за необхідності навіть силою.

Однак багато жителів острова вважають себе споконвічно тайванцями і не бажають ставати частиною комуністичного Китаю.

Обидві сторони керувалися окремими урядами з 1949 року після закінчення громадянської війни в Китаї. Комуністи захопили владу в Пекіні та заснували Китайську народну республіку 1 жовтня 1949 року, тоді як переможені націоналісти втекли на Тайвань, перенісши резиденцію Китайської Республіки з материка до Тайбею.

Китайські лідери, що змінювали один одного, обіцяли одного разу взяти Тайвань під свій контроль, проте Сі Цзіньпін, найнапористіший лідер Китаю за останні десятиліття, посилив риторику і агресію проти демократичного острова, що посилило напруженість з обох боків протоки і посилило побоювання з приводу військового протистояння.

У Мелітополі українські партизани знищили ВАЗ з окупантами - ГУР Міноборони

вівторок, 1 жовтень 2024, 19:29

У вівторок, 1 жовтня, в тимчасово окупованому Мелітополі вибухнув автомобіль ВАЗ, у якому перебували російські військові. Про це повідомляє Головне управління розвідки України, передають Патріоти України. Операцію провело українське підпілля в координа...

Механізм економічного бронювання викликає нерозуміння з боку військових: Марченко пояснив нюанси

вівторок, 1 жовтень 2024, 18:50

На думку міністра фінансів Сергія Марченка, ідея економічного бронювання досі дискутується через свою складність, адже цей механізм викликає нерозуміння з боку військових, передають Патріоти України. «Коли ви спілкуєтесь із військовими, ви їх ніколи не...